Як організувати зйомку самостійно?

Як організувати зйомку самостійно?

Далеко не всі відеозйомки потребують великих бюджетів та залучення великої кількості спеціалістів. Ви самостійно зможете організувати проведення нескладної зйомки для створення контенту для соціальних мереж, проведення презентації, вебинару тощо. В залежності від формату і типу зйомки організація самої зйомки і проведення її може бути різна. Сьогодні розглянемо формат невеликої зйомки відео для інстаграм, фейсбук і тік-ток. Наразі саме ці формати доволі актуальні і повинні бути потокові і стабільні, адже глядачі на сторінці, підписники дуже легко звикають до того що і з якою регулярністю з’являється на сторінці. 
Перед тим як рушати на зйомку за декілька днів до неї треба зробити кілька обов’язкових пунктів: 
- обговорити зі співробітником, який буде проводити зйомку і редагувати відзнятий матеріал, сюжет ролику, який плануєте відзняти та послідовність усіх кадрів - це забезпечить спокійний і злагоджений знімальний процес;
- треба вирішити який саме формат зйомки потрібен: сторіз, пост 4:5/1:1;- пригадай, з якою метою випускається це відео? Можливо це не просто потокове, або воно приурочено до якоїсь події і буде запущено в таргет? - чи є нюанси по формату подачі відео? - продумай все по реквізитній частині: що береш у друзів, а що треба замовляти. Все це треба вирішити заздалегідь. Також потрібно:- домовитись зі співробитніком, якій буде зніматись у кадрі;- обрати одяг який буде краще виглядати у кадрі;- вирішити, в якій локації буде проходити зйомка і забронювати її на потрібний час; - на всяк випадок знайти альтернативну локацію, щоб була можливість провести зйомку в іншому місці, якщо раптом щось буде заважати на обраній локації;- за день до зйомки, нагадати всім, хто буде приймати участь у знімальному процесі про зйомку (завжди мати на увазі людей, які можуть підмінити основних учасників, якщо раптом щось піде не так);- прорахуй повністю бюджет на необхідні матеріали або техніку для проведення зйомки та замов цю суму у співробітника, який за це відповідає; - пробудуй всю логістику знімального дня, якщо буде потрібно переміщатися між різними локаціями.
Пам’ятай: ці поради не врятують твою нервову систему від форс-мажорів, але жити та працювати стане набагато спокійніше і приємніше! 
Гарних тобі відео процесів!